Profi Credit – opinie

„Firma Profi Credit powinna zniknąć z rynku! Nie potrafią (uczciwie!) współpracować z klientami! Jako „były” klient firmy nie miałem nawet chwili czasu na przeczytanie umowy pożyczki (natychmiast miałem ją podpisać, „przedstawiciel nie miał dla mnie czasu”!). Złożyłem wniosek o pożyczkę na 5000 złotych. Już po podpisaniu umowy okazało się, że w moich pożyczonych 5000 złotych 2500 złotych to ubezpieczenia pożyczki (nie uważam aby ubezpieczenie pożyczki było mi w ogóle potrzebne!). Na rękę otrzymałem tylko 2500 złotych (nie 5000 złotych o które wnioskowałem!)! Całkowity koszt mojej pożyczki wyniósł 10 000 złotych!”!

„Koszt pożyczki Profi Credit jest wyższy (niż pożyczki w banku) ponieważ firma nie ma żadnego zabezpieczenia spłaty! Z doświadczenia wiem (przede wszystkim z rozmów takimi osobami!), że takie osoby w ogóle nie myślą o tym, czy uda im się spłacić pożyczkę (dla nich pożyczka pozabankowa to „sposób na realizacje najnowszych zachcianek”!)! Jeśli wszyscy nieusatysfakcjonowani pożyczkobiorcy przed złożeniem podpisu pod umowę przemyśleliby to, czy pożyczka „rzeczywiście jest w ich przypadku niezbędna”, to Profi Credit potem nie pisaliby negatywnych komentarzy (firma Profi Credit „nie chowa” kosztów pożyczki, „ujawnia je” jeszcze przed zawarciem umowy np. na stronie internetowej!)! Nie mam wątpliwości, że firma Profi Credit jest poważną firmą (odpowiedzialne „podchodzi” do każdego klienta!) i otwartą na potrzeby klienta (nie możemy tylko zwlekać z powiadomieniem ich o opóźnieniu w płatności kolejnej raty!)”!

„Pożyczka Profi Credit nie jest tania, ale nie jest to pożyczka, która „wiąże się z dodatkowymi kosztami dla pożyczkobiorców” (każdy pożyczkobiorca otrzymuje umowę do przeczytania, ja moją umowę studiowałam blisko pół godziny, a przedstawiciel w tym czasie odpowiadał na moje wszystkie pytania, „nie czułam się w żaden sposób poganiania”, poza umową „wręczany jest Nam” harmonogram spłaty pożyczki, w harmonogramie „gołym okiem” widzimy wysokość Naszych rat!). Firma bardzo starannie informuje Nas o wysokości przelewu (który w ciągu kilku godzin do Nas wyśle), nie ma a więc takiej możliwości, abyśmy byli „zdumieni” jego wielkością! Żaden komornik nie wejdzie na Naszą pensje, jeśli będziemy Naszą pożyczkę spłacać w terminie. Ja nie spóźniłem się z płatnością żadnej raty (i nikt „nie zainteresował się” moim wynagrodzeniem)”!

„2 tygodnie czekałem na pożyczkę od Profi Credit (już pierwszego dnia dostarczyłem do firmy wszystkie niezbędne dokumenty!). Przedstawiciel nie potrafił mi niczego wytłumaczyć (jakich dokumentów jeszcze brakuje, sam musiałem krok po kroku analizować zawartość strony www firmy!)! Oprocentowanie pożyczki jest bardzo wysokie! Pożyczyłem tylko 3 tysiące złotych, a musiałem zwrócić 9 tysięcy (nie stawiałem oporów!)! Kontakt z główną siedzibą firmy jest właściwie niemożliwy (chciałem złożyć skargę na „mojego” przedstawiciela!)”!

„Na temat firmy Profi Credit na pewno nie wyrażę negatywnej opinii! Pożyczkę otrzymałem po kilku godzinach od złożenia wniosku (wniosek złożyłem w godzinach popołudniowych!), a przedstawiciel firmy od razu wzbudził moje zaufanie! Nie wierzę w to aby firma sprawdziła mnie w BIK (gdyż miałem kilka opóźnień w spłacie mojego kredytu mieszkaniowego i pożyczka Profi Credit z pewnością nie zostałaby mi przyznana)! Z przedstawicielem firmy spotkałem się na mieście, nie u mnie w domu (przedstawiciel nigdy nie zapukał do moich drzwi!)”!

„Każda pożyczka w Profi Credit jest ubezpieczona (nie ma takiej możliwości abyśmy odstąpili od ubezpieczenia pożyczki!), w ten sposób firma zabezpiecza jej spłatę (nie potrzebuje zabezpieczenia np. w postaci Naszego mieszkania!)! Niestety firma nie posiada żadnego własnego kapitału (jej kapitał stanowią pożyczki w bankach) i to budzi mój niepokój”!

„Dwa lata temu zostałem klientem firmy Profi Credit! Po kolejnych 12 miesiącach jej przedstawicielem! Trudno jest mi zrozumieć wypowiedzi : „To lichwa”, „To oszustwo” itd. Nie zapominajmy o tym, że firma Profi Credit udostępnia pożyczki bez BIK – u (a każdy klient wnioskujący o pożyczkę jest klientem podwyższonego ryzyka!)! Ubezpieczeni pożyczki zawsze będzie wysokie (firma na pewno nie zmieni swojej polityki!)! A zadowolonych klientów firmie nie brakuje (to przede wszystkim osoby, które dokładnie czytają wszystkie zapisy w umowie!)!

„Jestem jedną z przedstawicielek zadowolonych klientów firmy Profi Credit! Przed podpisaniem umowy otrzymałam wszystkie niezbędne informacje! Koszty pożyczki policzyłam sama (a następnie potwierdziłam je u przedstawiciela! Dowiedziałam się także, że całkowity koszt pożyczki mogę obniżyć, jeśli spłacę pożyczkę szybciej (i owszem otrzymałem zwrot ubezpieczenia „w adekwatnym procencie” oraz oprocentowanie „za czas, który nie został wykorzystany”!

„Mój najlepszy przyjaciel został oszukany przez firmę Profi Credit! Pożyczył u nich 4 tysiące złotych, a ma oddać 12! Oddał już im pożyczone 4 tysiące złotych, a oni domagają się jeszcze 8”!

„Otrzymałem pożyczkę od Profi Credit w ciągu jednej doby! Pożyczkę spłacałam w terminie i nie mam żadnych nieprzyjemności! Owszem trzeba zapłacić więcej, bo to pożyczka bez BIK, ale warto”!

„Profi Credit nie pobiera żadnych przedpłat! To uczciwa firma dla uczciwych pożyczkobiorców”!

„Gdyby firma była nieuczciwa wobec swoich klientów, to na pewno już dawno straciłaby pozwolenie na prowadzenie działalności! Zajrzałem na stronę Profi Credit, policzyłem koszty pożyczki, i nie złożyłem wniosku. Szukam na razie jeszcze tańszej oferty, ale nie doszukuje się żadnego oszustwa”!

, , , , ,

75 Odpowiedzi do Profi Credit – opinie

  1. marek 29 października 2013 at 19:52 #

    Prosze uwazac na firme PROFI CREDIT i nie chodzi o olbrzymie koszty. Z. 1 900. na. 5 200 zl. Gdy spoznicie sie 12 dni niewazne z jakigo powodu wysylaja pismo do pracy.A gdy dzwonisz do windykacj to pani informoje ze nie bedzie rozmawiac z klijentem tylko z zakladem pracy.A na to ze masz zapalenie pluc pani…ubiesz sie cieplo nie jestes od dyskusji tylko placenia.Po czym rozlacza sie po chamsku

    • rafal 20 lutego 2015 at 10:25 #

      firma w pełni profesjonalna,jeśli chodzi o obsługę to jeszcze nigdy nie spotkałem się z tak fachową obsługą,Panie w biurze w Lęborku są przemiłe a kierowniczka to dosłownie Magda Gessler polskiej biurokracji,idealnie wszystko mi wytłumaczyła,jej pracownicy doskonale wiedzą co mają robić i słuchają się na każdym kroku.raty faktycznie są dość wysokie ale dla takiej obsługi naprawdę warto,nie poszedłbym gdzie indziej.POLECAM WSZYSTKIM

  2. jacek 22 listopada 2013 at 05:24 #

    lichwiarze …. za niecałe 4 tys trzeba oddać 13. nie ma opcji wcześniejszej spłaty . radzę omijać szerokim łukiem. jak nie będą mieli klientów to w końcu upadną.

    • mariusz 16 września 2014 at 13:05 #

      istnieje opcja wczesniejszej splaty, a za niewykorzystane miesiace dostaje sie zwrot dosc pokaznego ubezpieczenia, prosze uwaznie czytac umowe!

  3. Madera 15 grudnia 2013 at 13:06 #

    Podłość, to ich drugie imię. Ale uważajcie,współpracują z Sądem w Bielsku-Biała, mieliśmy opóżnienia w spłatach,rzędu 11-13 dni.,oddali nas do Sądu,po drodze było rzekome obniżenie,stopy procentowej, która nic nam nie dała,raty się nie zmieniły.Z Sądu dostaliśmy pozew, łącznie z wyrokiem!!!Zamiast Sąd ukarać lichwiarzy,każe na ich zlecenie nas!Każąc nam dodatkowo zapłacić ponad 2500,-zł. Chwilówka miała być w wys.1000,- na rok,przerobiono ją na pożyczkę na 24 m-ce,spłaciliśmy 19 rat,i czekamy jeszcze na decyzję naszego „wyjątkowo uczciwego” Sądu !!!

  4. malma 8 stycznia 2014 at 13:37 #

    Madera – chyba nie do końca rozumiesz zasady. Pewnie dostałaś nakaz zapłaty w trybie upominawczym. Dostałaś nakaz zapłaty dlatego, że nie zastosowałaś się do zasad umowy, a mogłaś w każdej chwili złożyć odwołanie od kary, czy miałaś podstawy? Nie pisz, że PC współpracuje z sądem, bo to pomówienie grubej rury – nie twórzcie sobie problemów z głupoty.

  5. Joanna 13 stycznia 2014 at 06:16 #

    A mnie przez tydzień lustrowali. dosyłałam dokumenty. wiedzą o mnie chyba więcej niż urząd skarbowy a i tak mi odmówili. Udokumentowane dochody, na poziomie średniej krajowej. I kto mi powie dlaczego???

  6. malma 13 stycznia 2014 at 13:29 #

    Jeszcze jedno – ja też miałam u nich pożyczkę, spłaciliśmy w terminie, a w zasadzie przed terminem i wszystko było ok. Czytając internet widzę, że wyzywają dwie grupy osób – ci którzy nie spłacili pożyczki i ci, którzy z zasady wyzywają na wszystko – ludzie, chociaż minimum obiektywności!

  7. alfa&omega 18 stycznia 2014 at 01:04 #

    jestem klientką firmy profi credyt , raty spłacam regularnie, jednak następnym razem na pewno nie wezmę więcej kredytu z tego względu, że kwota spłaty całkowitej pożyczki jest bardzo duża… owszem firma nie ukrywa całkowitej kwoty… od razu daje harmonogram spłat… ale pożyczka w tej instytucji jest dla ludzi z nożem na gardle… ja, osobiście, brałam pożyczkę na kwotę 2500 złotych na 24 miesiące (i nie powiem – dostałam ją szybko, bo już na następny dzień pieniądze były na koncie), jednakże całkowity koszt spłaty pożyczki wynosi ok 6500… (nawet w providencie się tyle nie spłaca…)… mają strasznie duże koszty własne… ubezpieczenie etc. rozumiem, że pożyczka jest bez bik-u, ale nie całkowicie bez zaświadczeń… ode mnie wymagali jakiegokolwiek udokumentowanego źródła dochodu… a że miałam w tym okresie umowę zlecenie, powiedzieli mi, ze pożyczki mi nie dadzą… dlatego koniec końców pożyczka jest na babcie, która ma stałą rentę… zostało mi jeszcze 6 rat do spłaty… i z perspektywy półtora roku… żałuję że wzięłam tam pożyczkę… jednak byłam przyparta do muru i nie miałam wyjścia… co do podpisywania umowy… fakt faktem, że poszło to szybko… konsultantce bardzo się spieszyło i nie dała dokładnie przeczytać umowy… tyle o mnie…
    moja mama też starała się tam o pożyczkę ale jej odradziłam… ponieważ chciała wziąć 10tys. na spłatę innych zadłużeń (a mianowicie komornika) i przyszykowali jej umowę na dwa lata i prawie 30 tys do spłaty… lepiej wychodzi płacąc komornikowi przez dwa lata po 300 zł, niż płacąc ratę w PC…

    • maye 29 października 2015 at 12:35 #

      większej głupoty nie przeczytałam. Jak mama ma komornika,to nie dostałaby więcej niż 2000 w profi, więc nie wciskaj ludziom kitów.

  8. Adam 1 lutego 2014 at 13:59 #

    Profi Credit pracuje tam banda matołów bez wykztałcenia numer tele ciagle zajety szykuje sie z ekipa zrobic porzadek w tej centrali Bielsko Biała

  9. jola 14 lutego 2014 at 00:19 #

    Ta firma nie zarabia tylko na klientach duze korzysci czerpie tez z pracownikow. Kazy prawie doradca no 80% ma umowe zlecenie sa dziwne potracenia od wynagrodzenia na niby utrzymanie pracownika w wysokosci 14% lacznie potracaja 47% od kazdego doradcy.Doradca ma tez potracenia z wynagrodzenia za tzw monitoring srednio kazy 150 zl miesiecznie.
    jezeli jest 2000 doradcow w Polce tak przynajmiej wszyscy pisza kazdemu zabiora ok 300 zl -to 14% o ktorych byla mowa dodac 150 za monitoring czyli kazy placi ze swojego wynagrodzenia haracz za prace w tej firmie ok 450 zl miesiecznie razy 2000 doradcow= 900 000. TAK SIE ZARABIA NA SWOICH PRACOWNIKACH :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    • Karolina 16 września 2014 at 13:13 #

      Również jestem pracownikiem Profi Credit i pierwszy raz słyszę o czymś takim, żadnych potrąceń z wynagrodzenia nie mam! a po to zatrudnia się pracowników, żeby pracowali i zarabiali na firmę :) to chyba logiczne.

  10. Martyna 16 lutego 2014 at 19:40 #

    Jestem pracownikiem profi i co to tutaj czytam to bzdury pożyczka jest ubezpieczona dlatego są takie koszty …. ale nigdzie nie ma tanio pożyczka pozbankowa…. bank ci pożycza …. no cóż dłużnicy którzy nie spłacają się mszczą jak im komornik zgarnnoł wypłatę zawsze można się dogadać

    • Lamam 12 kwietnia 2014 at 22:18 #

      Ty ***,ostatnio miałem wziąść u was kredyt na szczęście *** nie wzięłem,bo odrzucili ,bo napewne dowiedzieli się, że spłacam kilka rat co dwa tygodnie. A *** w BNP wzięłem kredyt 20,000 zł,a prowizja dla banku 3,250zł i jakieś pare złotych nie wiem na co. Ale do ręki dostałem 18.900 zł. Więc polecam BNP. A nie polecam takich *** jak no właśnie ten profi credit. A jeszcze jedno. Widać , że u nich pracują jedynie wieśniaki po tej wypowiedzi pani Martyny C*****Y

    • Kryka 24 maja 2014 at 06:31 #

      Jak powiedział komornik cyt.:” To taka firma, tylko czekają aż się komuś powinie noga. ” Na forach można się dowiedzieć takich rzeczy o ich działalności, powinie ci się kulas ze spłatami i już PC biegnie do Sądu. A ten Sąd to jest jakaś porażka, weksel to weksel ale logiki nie ma w wyroku. PC posługuje się pojęciem: Pożyczka pierwotna np: 8000 a wziąłeś od nich 4000 jednakże tego się domagają tej pierwotnej = 8000. A Sąd jak to oni mają w zwyczaju czy też gdzieś walą to co PC napisze sobie na wekslu. I Polak udupiony.
      Martynko widać żeś niski szczebel pracowniczy, takie byle nic bez szkoły. Powinie ci się nóżka w życiu i zobaczysz. „zgarnnoł” do szkoły marsz.

  11. Wioleta 14 kwietnia 2014 at 15:38 #

    Drodzy Państwo. Jestem doradcą finansowym w tej firmie, za nim zaczęłam tam pracować długo się zastanawiałam czy zacząć prace w PC po przeczytaniu tylu negatywnych komentarzy. Jednak zgodziłam się i powiem szczerze że te wszystkie złe komentarze piszą bezmyślni ludzie. Spotkałam się na swojej drodze z oszustami którzy kserowali umowę o pracę a dawno już tam nie pracowali, bywają i tacy którzy spłacą jedną lub dwie raty i wydaje się im że już nie muszą dalej spłacać . Ja swoich klientów zawsze informuje że są to wysoko oprocentowane pożyczki , nigdy nie wymyślam rzeczy których nie ma w umowie. Tam jest wszystko napisane nic nie jest ukrywane, klient jedną umowę dostaje do domu. Gdy raty są spłacane w terminie i ktoś jest rzetelny to firma w żaden sposób go nie dręczy. Moi drodzy jak się pożycza to trzeba oddawać. Jest naprawdę wielu klientów którzy biorą drugą albo trzecią pożyczkę i ani razu się nie spóźnili. Prace w tej firmie uważam też za dobrą, ponieważ sama sobie reguluje czas pracy, przełożoną mam bardzo sympatyczną , a pieniądze jeśli ktoś się postara nie są złe w porównaniu do Providenta czy Skarabeusza. Gdzie moja koleżanka musi biegać od domu do domu co tydzień a na miesiąc wychodzi 160zł. Parabanki też muszą zarobić i utrzymać się na rynku, są firmy które biorą od klientów jakąś przedpłatę a potem złotówki nie dostają, miałam dwóch takich klientów jeden zapłacił im 500zł a drugi 1000zł to można nazwać oszustwem . Jeśli komuś się nie podoba niech nie bierze nikt nikogo nie zmusza. Proszę się wybrać do banku tylko bank ludziom z bikiem nawet złotówki nie da. A co do dokumentów to kochani jeśli jest coraz więcej przypadków oszustwa czy wyłudzenia to firma musi jakoś się bronić . Jeśli ktoś chce pożyczkę spisywany jest wniosek plus ksero dowodu i faktura potw. adres zamieszkania i taki wniosek idzie na analizę ,jeśli firma potwierdza zatrudnienie to wtedy zostaje tylko do podpisania umowa i pieniądze potem idą na konto. Zaznaczam że wniosek klienta do niczego nie zobowiązuje , zawsze może się wycofać. Po przejściu pozytywnym na analizie klient jest informowany o ilości rat, sumy tych rat i ile będzie , musiał oddać, więc nie rozumiem tych komentarzy. Czytajcie umowy a będzie dobrze:))

    • Iwona 23 maja 2014 at 19:20 #

      Czyli jeśli otrzymam pożyczkę w PC i będę ją uczciwie w terminie spłacać nikt się do mnie nie przyczepi i nie okaże się nagle że mam spłacić nie wiadomo ile ( nie biorąc pod uwagę kosztów ujawnionych przy podpisaniu umowy) ?

  12. anna 16 kwietnia 2014 at 16:28 #

    Witam mam pytanie co mam zrobić od grudnia nie spalam pat a mam dwie pożyczki. straciłam pracę i nie mam środków do spłacania rat. ok 300zł jakie mogą być konsekwencje. a był windykator w miejscu mojego zameldowania. koleżanka która mieszka u mnie pogoniła go. co teraz zrobić ?

  13. windykator 27 maja 2014 at 16:33 #

    Odpowiedź jest prosta. Pożyczasz – spłacasz. Windykator jest przedsmakiem tego co nastąpi później a i tak to nastąpi Sąd, Komornik i ogólnie mówiąc prze….ne. Co do pożyczek PC. Umowy są skonstruowane w prosty, czytelny, przejrzysty sposób i człowiek je rozumie. Uważam także, iż w większości przypadków idziemy pożyczać pieniądze zamiast wziąć się za dodatkową pracę i przynieść zarobione pieniądze na stół do domu, ponieważ nie obrażając nikogo jesteśmy z natury leniwi i wolimy pożyczać na dowolne z pewnością niepotrzebne „zachcianki” nie myśląc o tym że oddamy setki procent więcej, lecz zawsze należy mieć na uwadze także możliwość konsolidacji pożyczki już po 6-ciu miesiącach a także możliwość jej wcześniejszej spłaty.

  14. Aga 9 lipca 2014 at 21:56 #

    No jeśli chodzi o wcześniejszą spłatę to chyba nie jest tak do końca bo właśnie poprosiłam o wyliczenie kwoty do spłaty (chciałam spłacić pożyczkę 4000 zł którą wzięłam w listopadzie 2013 ) a i raty spłacam oczywiście, i otrzymałam info że mam spłacić 9 tysięcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to co to za przeliczenia?????????????????

  15. w 11 lipca 2014 at 13:36 #

    jaki komornik sąd i przejebane ludzie co wy za glupoty piszecie aż zal tego syfu sie nie spłaca a najpierw lepiej nie brać wogóle gówno zrobią tylko straszą kto straszy przedstawiciele firmy i komornicy którzy zarabiają na ludzkiej biedzie lub głupocie a zabrać nic nie możecie

  16. anna30 17 września 2014 at 11:30 #

    Jestem klientka profi credit.raty splacam regularnie bez zadnego poslizgu dokładnie spłaciłam 17 rat.chciałam dobrać 2000zł i dostałam odmowę,mimo ze dochód mam duzo większy.Dzwoniac na infolinie chcialam sie dowiedziec dlaczego dostalam odmowe to pani poinformowala mnie zebym dzwonila do swojego agenta.Owy przedstawiciel po trzech dniach od złożenia wniosku nawet mnie nie poinformował czy wniosek przeszedl i z jakim rezultatem.Ja się tylko chciałam dowiedziec kto przyznaje te pożyczki ? przez infolinie nie moge zasięgnąc odpowiedzi.to najwyrażniej idzie z automatu i nic innego nie jest brane pod uwage.Spłace to co mam I Z TĄ FIRMĄ NAPEWNO ZERWĘ KONTAKT

  17. max 30 września 2014 at 16:53 #

    Złodzieje żyje 35 lat i to był największy błąd w moim życiu jaki popełniłem i wiozłem 25 tys zl na 36 miesięcy a ci złodzieje policzyli sobie wszystkie koszty i wyszło łącznie 67 tys zł. To są zwykli lichwiarze !!!

  18. Adam 2 października 2014 at 20:51 #

    Czy w Polsce jest taka instytucja jak NIK? Chyba nie bo ona jest nietykalna dla mafii takiej jak para bank. Czy NIK jest na usługach mafii czy się ich boi?

  19. Adam 2 października 2014 at 20:55 #

    Czekam na wyjaśnienie dlaczego mój komenarz nie bedzie wyświetlony. Jesli nie usłyszę dlaczego tzn żemam rację i będę szukał innej sprawiedliwości.

    • Maciej 3 października 2014 at 11:13 #

      Komentarze nie pojawiają się w automatycznie.

  20. dixie 1 14 listopada 2014 at 10:43 #

    Warto bardziej przyjrzeć się tej pseudo firmie Na nieszczęście byłem jej pracownikiem Cały okres niby pracy to walka żeby zarobić choćby grosz Pracują tam cwaniacy,którzy dokładnie wiedzą jak wykorzystać nowo zwerbowanych doradców Naprawdę to zarabiają ci mający układy i …… NIE DAJCIE SIĘ MAMIĆ ELASTYCZNYM CZASEM PRACY I WYSOKIMI ZAROBKAMI!!!!! To czysta fikcja

  21. janka 25 listopada 2014 at 12:16 #

    Witam,czy firma ta umarza dług zmarłemu pożyczkobiorcy z ubezpieczenia?

  22. specjalista od wizerunku 12 grudnia 2014 at 06:59 #

    ej kretacze z profi ja za regularne marne 25 000 miesiecznie bede was wszedzie chwalic w moich opiniach bedziecie najwspanialsi ,najuczciwsi z najnizszymi odsetkami ,poprosu dobroczyncy ,przemyslcie to bando oszustow wiecej tego nie zaproponuje ,przypominam tylko 25 000 to zaledwie jedna ofiara jedem okradziony duren zatem to uczciwa propozycja

  23. specjalista od wizerunku 12 grudnia 2014 at 07:00 #

    ej cwaniacy z profi ja za regularne marne 25 000 miesiecznie bede was wszedzie chwalic w moich opiniach bedziecie najwspanialsi ,najuczciwsi z najnizszymi odsetkami ,poprosu dobroczyncy ,przemyslcie to wiecej tego nie zaproponuje ,przypominam tylko 25 000 to zaledwie jedna ofiara jedem okradziony duren zatem to uczciwa propozycja

    • marysia 23 stycznia 2015 at 10:24 #

      Uważam, że profi credit powinno zająć się CBŚ lub NIK tak jak to zrobili ze skokiem Wołomin. Nigdy więcej nie okradali by Polaków. Złodzieje, ale jak to mówią na złodzieju czapka gore. Jeszcze sobie posiedzą.

  24. luna 28 stycznia 2015 at 17:14 #

    Profi Credit to poprostu naciągacze ,jeżeli ludzie się nie obudzą i będą ślepo szli dalej to nigdy się od nich nie uwolnią….kwoty które należy spłacać są trzy razy większe niż pożyczka…..koszmar. A pracujący tam ludzie poprostu kłamia klientom i nie informują o wszystkich kruczkach a najgorszą świną jest jedna pseudo kierowniczka Dorota Z. nie dość.,że klientów oszukuje to jeszcze firmę kręci aż miło , o jej przekretach można by ksiązke napisać ,ale że ma talent w przekretach za co tez została skazana , to nikt jeszcze o tym w centrali firmy nie wie….radzę się bardziej przyjrzeć poczynaniom tej pseudo kierowniczki Doroty Z. z miasta S. a klientów ostrzegam nie dajcie się nabic w butelkę.

    • rafal 20 lutego 2015 at 10:26 #

      firma w pełni profesjonalna,jeśli chodzi o obsługę to jeszcze nigdy nie spotkałem się z tak fachową obsługą,Panie w biurze w Lęborku są przemiłe a kierowniczka to dosłownie Magda Gessler polskiej biurokracji,idealnie wszystko mi wytłumaczyła,jej pracownicy doskonale wiedzą co mają robić i słuchają się na każdym kroku.raty faktycznie są dość wysokie ale dla takiej obsługi naprawdę warto,nie poszedłbym gdzie indziej.POLECAM WSZYSTKIM

  25. Uczciwy 9 lutego 2015 at 12:33 #

    ODRADZAM I PRZESTRZEGAM !!!

    Poniżej opiszę sytuację dwóch (trzech) pożyczek (mojej Babci) oraz Bandyckiej metodologii tej firmy !

    Moja Babcia wzięła u nich pożyczkę (w Szczecinie). Spłaciła i niby wszystko było w porządku.
    Po jakimś czasie zadzwoniła bardzo miła Pani i przez telefon zaproponowała (jako dobremu klientowi) mojej Babci kolejną pożyczkę. Babcia się zgodziła, gdyż akurat zbliżało się wesele w rodzinie. Umowa przyszła kurierem, Babcia usiadła spojrzała na dane na umowie i ogólny zarys umowy. Umowa jak się okazuje była „PRAWIE” identyczna jak poprzednia. Babcia nie zauważyła, że na umowie wśród małych literek pojawił się dodatkowy zapis (w odróżnieniu od poprzedniej pożyczki) mianowicie mówiący o tym, iż pożyczkodawca (Babcia) zgadza się (że jeżeli będzie regularnie spłacała bieżącą pożyczkę) to ok. 6 miesięcy przed upływem spłaty bieżącej, dostanie na konto kolejną pożyczkę (bez względu na to czy będzie chciała czy też nie).
    Babcia niczego nie świadoma, spłacała bardzo regularnie, gdyż miała dyspozycję w banku „zlecenie stałe” i regularnie co miesiąc bank z renty przelewał ok. 250 zł na ratę.

    PROBLEM NR 1 !
    Październik 2014 – przychodzi „przedsądowe wezwanie do zapłaty” na kwotę 242 zł. Następnie moją babcię nachodzi niejaki Krzysztof Wasiuta – windykator z Profi Credit i grozi i straszy wieloma rzeczami – brak słów. W dodatku na nasze stwierdzenie, że mamy potwierdzenia z banku, że przelew jest poprawnie zrealizowany i zwrotu nie było i że wszystko jest ok, Krzysztof Wasiuta z ProfiCredit odpowiedział, że w ogóle go to nie interesuje! Nie ma rzekomo pieniędzy na koncie firmy i „to jest nasz problem !” – (pomyślałem „co za cham”).
    Idziemy do banku, pobieramy zaświadczenia, że wszystko jest w porządku i przesyłam wszystkie zeskanowane dokumenty do:
    a) krzysztof.wasiuta(malpa)proficredit.pl – windykator terenowy
    b) info(malpa)proficredit.pl – ogólnopolski email
    c) petr.vrba(malpa)proficredit.pl – prezes zarządu
    d) jaroslaw.checinski(malpa)proficredit.pl – prokurent

    Brak jakiejkolwiek odpowiedzi (a dostałem potwierdzenia, że przeczytali maile). Brak jakichkolwiek przeprosin (a okazało się że mają u siebie burdel i to jest ich wina).

    PROBLEM NR 2 !
    Październik 2014 – w tym samym miesiącu, w którym została moja Babcia bardzo chamsko potraktowana, dostała na konto (jak wspomniałem na samym początku) kolejną pożyczkę od nich (nie będąc niczego świadoma). Czyli automatycznie „załatwili sobie” zatrzymanie klienta na… „długi czas?” – nie! – „na nieskończoność”, gdyż tą metodą, klient taki jak moja Babcia może nigdy się od nich już nie uwolnić bo zawsze ok. pół roku przed spłatą pożyczki dostanie kolejną i tak w kółko. Oczywiście nasuwa się myśl, aby wypowiedzieć nową pożyczkę i oddać pieniądze. Ale nawet jeżeli Babcia by się zorientowała w przeciągu podajże 7 dni, że ma od nich nową pożyczkę (pieniądze) na swoim koncie i chciałaby wypowiedzieć umowę to musiałaby jednocześnie oddać za jednym razem starą pożyczkę! (którą defacto ma jeszcze spłacać ok. pół roku) bo nowa pożyczka to nie jest nowa umowa tylko ta pierwsza z tym nowym zapisem (czytaj początek historii).
    Czyli reasumując: ok. pół roku przed spłatą pożyczki, przelewają kolejną pożyczkę, a jeżeli człowiek się zorientuje i chcę ją wypowiedzieć to nie wypowiada nowej pożyczki, tylko musi wypowiedzieć całą umowę a to się wiąże z oddaniem pieniędzy (z nowej pożyczki co oczywiście nie stanowi problemu) + natychmiastowa spłata starej pożyczki (raty za ok. 6 miesięcy czyli w przypadku mojej Babci to ok. 1500 zł ! czyli nie wiele mniej niż wzięła całej pożyczki rok temu)

    PROBLEM NR 3 !
    Styczeń 2015 – przychodzi windykator terenowy Krzysztof Wasiuta do mojej Babci, gdy jej nie ma w domu, więc dzwoni i mówi jej: „Pani „Kowalska”! ma Pani dzisiaj (piątek) do spłaty 7 tysięcy złotych, jeżeli pani mi tego nie zapłaci to poniedziałku będzie 10 tysięcy !”
    Pomijam fakt, że również pierwsza podana kwota (7 tyś.) jest totalnym absurdem.
    Na szczęście na udowodnienie tej, że sytuacji zostawił własnoręcznie napisaną kartkę w drzwiach mieszkania, a telefon Babci rejestruje każde połączenie.
    Po wysłuchaniu rozmowy i mojej Babci czym prędzej napisałem jeszcze raz do:
    a) krzysztof.wasiuta(malpa)proficredit.pl – windykator terenowy
    b) info(malpa)proficredit.pl – ogólnopolski email
    c) petr.vrba(malpa)proficredit.pl – prezes zarządu
    d) jaroslaw.checinski(malpa)proficredit.pl – prokurent

    tym razem, napisałem do Krzysztofa Wasiuty że jest pier….bandytą i oszustem itd. Itp.
    Moja Babcia, znowu udała się do banku (w którym ponownie musiała spędzić 3 h bo tyle się czeka w nowym PKO na Bramie Portowej w Szczecinie) aby znowu! Pobrać wszelkie potwierdzenia, że wszystko zapłacone itp.
    Znowu nie przyszło żadne słowo „przeprasza”. Mało tego !
    Po kilku dniach moja Babcia zadzwoniła do Pani obsługującej płatności (podajże księgowej ProfiCredit), która (UWAGA!) była zdumiona, że ktoś moją Babcię nachodzi w Szczecinie bo ona (Pani z ProfiCredit) nie widzi w systemie u siebie, żadnych problemów z pożyczką mojej Babci) i też zauważyła, że to już druga taka nieprawidłowa sytuacja.
    Po tych zdaniach śmiem posądzać, że windykator Krzysztof Wasiuta ze Szczecina usiłuje WYŁUDZIĆ (prawdopodobnie w porozumieniu) od starszych osób pieniądze !!!
    JESZCZE RAZ PRZESTRZEGAM PRZED FIRMĄ I JEJ PRAKTYKAMI „PROFI CREDIT” ul. Browarna 2
    43-300 Bielsko-Biała
    Śląskie
    P.S (do wiadomości firmy Profi Credit”)
    Jeżeli uważacie że napisałem nie prawdę, lub zniesławiłem waszą śmieszną firmę, chętnie wstawię się na rozprawie sądowej. Wszelkie dokumenty mam już przygotowane. Krzysztow Wasiuta zna tą sprawę, a ja ten post piszę z mojego prawdziwego adresu IP, więc bez problemu mnie namierzycie.

  26. Erf 20 lutego 2015 at 18:45 #

    Czysta lichwa. Oddaje się 300-400% pożyczonej sumy.

  27. Jan 18 marca 2015 at 11:00 #

    To zwykli zlodzieje ja wzielem 2000 do splaty prawie 6000 splacalem regularnie ale mialem wypadek szpital dluga choroba rechabilitacja chcialem sie dogadac o zmniejszenie rat czy odroczenie u nich nie ma o tym mowy. Przyjechal windykator straszyl mnie firma windykacyjna z ukrainy i komornikiem ze zgorzelca z ktorym maja uklady. Mimo splacaniia rat moj dlug wynosi dalej 5800zl Banda zlodzieji i nic iwecej!

  28. Deadriam 16 kwietnia 2015 at 17:45 #

    Mamy 16 kwietnia 2015 chce wziąć 2 tysiaki niby do oddania wychodzi 3600 ,na reke mam dostac 2 tysiaki i tylko tyle.Niby ladnie,ale po waszych komentach ..boje sie…

  29. katarzyna 17 kwietnia 2015 at 19:31 #

    Podejrzenie wyzyskania przymusowego położenia pożyczkobiorcy

    Prokuratura Okręgowa w Bielsku-Białej prowadzi pod sygn. akt V Ds. 10/15 czynności sprawdzające w sprawie podejrzenia wyzyskania przymusowego położenia pożyczkobiorców firm „Profireal” Sp. z o.o. i „Profi Credit Poland” Sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku-Białej przy ul. Browarnej 2 przy zawieraniu umowy pożyczki – tj. przest. z art. 304 kk. W związku z powyższym wszystkich, którzy czują się pokrzywdzeni działaniami tych firm w okresie od stycznia 2012 roku do grudnia 2014 roku prosimy, w terminie 14 dni od ukazania się ogłoszenia, o pisemne zawiadomienie tut. Prokuratury o okolicznościach wskazujących na popełnienie przestępstwa z art. 304 kk.

    • Kakuts22 21 maja 2015 at 12:26 #

      Ja uważam, że to dobra firma. Warto przyjrzeć się szczególną a nie wytykać palcami błędy spowodowane np. nie czytaniem umów.

      • Balladyna 26 maja 2015 at 20:39 #

        Ja również jestem bardzo dobrze nastawiona do firmy. Serdecznie polecam jej usługi. Wszystko idzie gładko bez żadnych formalności.

  30. irek 14 maja 2015 at 15:17 #

    zamknąć parabanki wszystkie te lichwy , oszukują ludzi zostałem oszukany nie wezmę pozyczki w profi credit absolutnie nie i już nigdy uważajcie co podpisujecie precz z parabankami zamknąć i zlikwidować to dziadostwo !!!!!!!!!!!!!!

  31. Mariusz 18 maja 2015 at 18:58 #

    Ja jestem bardzo zadowolony z usług tej firmy. Brałem u nich wysoki kredyt, o miałem ciężka sytuację finansową. Firma bardzo mnie wspomogła, oddałem swój dług i nie czułem się okradziony, wręcz przeciwnie. Profi Credit dysponuje bezpiecznymi i przystępnymi warunkami. Jak najbardziej polecam.

  32. Malaga 30 maja 2015 at 20:03 #

    Ja jestem bardzo zadowolona z obsługi banku. Bardzo profesjonalna. Na pewno tam wrócę.

  33. Michał 2 czerwca 2015 at 18:27 #

    W sumie to ja doradzam ProfiCredit. Potrzebowałem tylko dowodu i zaświadczenia o zarobkach. Przekraczałem 800zł/miesiąc, więc udzielili mi kredyt bez problemu.

  34. Klaudia 4 czerwca 2015 at 19:19 #

    Witam, jako klientka firmy Profi Credit nigdy się na niej nie zawiodłam a wręcz przeciwnie. Kiedy potrzebowałam pomocy podali mi rękę. Polecam.

  35. Jolka 4 czerwca 2015 at 19:22 #

    Ja również dołączam się do tych dobrych opinii. Miła obsługa. Firma pierwszorzędna. Polecam

  36. Monika 27 lipca 2015 at 19:17 #

    Owszem łatwo otrzymać kredyt ale wystarczy spóźnienie z ratą i zaczynają się smsy z wyzwiskami od kłamców.Człowiek tylko spóźnił się z ratą,nikogo nie okłamał.Za niedopłatę do raty 5zł wysłali monit który kosztuje 15zł!Banda naciągaczy.
    Najlepiej udać się do radcy prawnego czy można spłacić i odzyskać pieniądze z ubezpieczenia za niewykorzystany okres oraz odsetki.Porażka,3 tys się pożycza a oddaje ponad 11.Wysyłają pisma do zakładu choćby się nie płaciło co najmniej dwóch rat.Chcę to spłacić wcześniej i nigdy więcej nie mieć nic wspólnego z tą chamską firmą delikatnie mówiąc.Jeśli nie musicie nie bierzcie u nich pożyczki.Bardzo żałuję.

  37. Monika 27 lipca 2015 at 19:38 #

    Miałam to samo co UCZCIWY a raczej jego babcia(CZYTAJ WYŻEJ ARTYKUŁ)
    Kończyła mi się pożyczka i aby klienta nie stracić a raczej sponsora bo tak nas traktują,przelali bez żadnego wniosku o pożyczkę kolejne pieniądze.Też nie zorientowałam się,że one tam są.Po fakcie i dowiedziałam się,że należy zwrócić te pieniądze w ok 2 tygodnie inaczej umowa staje się pełnomocna.Dobrze kombinują.
    Jeśli ktoś spłacił wcześniej to proszę pisać czy oddali ubezpieczenie.To nasze pieniądze!

  38. KasiaF 4 sierpnia 2015 at 10:14 #

    Ja również polecam Profi Credit. Nigdy nie miałam problemu, aby wziąć u nich pożyczkę i oczywiście spłacam na czas. Dzięki nim zabrałam córkę na wakacje. Fakt, że mieszkamy same ogranicza nas finansowo, a nie chciałam, aby mała siedziała w domu:) 2000 zł wystarczyło:) kolejno spłacę pożyczkę, a za rok wezmę znowu :)

  39. Klaudia25 4 sierpnia 2015 at 11:11 #

    KasiaF zachęciłaś mnie więc możliwe, że się skuszę :) Dziś będę do nich dzwoniła i dowiem się co i jak. Możliwe, że uda mi się pojechać na wczasy, póki co nic nie oszczędziłam, ale jak wiadomo ciężkie jest życie singla w wielkim mieście. Jak się czegoś dowiem dam znać. Pozdrawiam
    Ps. Dzięki za info odnośnie Profi Credit.

  40. dariusz 6 sierpnia 2015 at 00:09 #

    Witam, mam ogromny problem, potrzebowałem wziąć pożyczkę i wziąłem w profiCredit 8 tysięcy złoty, a muszę oddać 18 tysięcy złoty, rata miesięczna mnie kosztuje 1000 zł.
    Problem polega na tym iż prowadziłem firmę transportową od 2.01.2015 roku, ale potrzebowałem pieniędzy na samochód, więc po 3 miesiącach otrzymałem pożyczkę bez żadnych problemów, jak wiecie w Polsce jak ty chcesz żyć uczciwie to ktoś cie jednym słowem może wyruchać i tak się stało w moim przypadku, pracowałem jako podwykonawca w pewnej firmie, za wykonaną prace nie otrzymałem pieniędzy dnia 1.06.2015 roku się rozstałem z nie uczciwym zleceniodawcą bez pieniędzy, sprawa trafiła do adwokata, ale mnie nie stać jak narazie spłacać pożyczki z braków pieniędzy.
    Proszę pomóżcie czy da radę jakoś odroczyć z dwie lub 3 raty do czasu do puki nie znajdę innej roboty.

  41. MagdaB 13 sierpnia 2015 at 07:23 #

    Ja ze swojej strony mogę polecić ich usługi. Kiedy miałam problemy i nawet żaden bank nie chciał mi udzielić kredytu, Ci podeszli do mnie profesjonalnie i wyciągneli rękę. Raty spłacam regularnie i mogę się pochwalić poprawą sytuacji i płynności finansowej.

  42. Marzena 16 sierpnia 2015 at 11:12 #

    Dwa lata temu byłam w tragicznej sytuacji, bo miałam komornika na karku nie wiedziałam co robić, bo nie mogłam dostac kredytu, pożyczki wszędzie też mi nie chcieli dać, bo mmiałam zbyt mały dochód jak na kwotę, która chciałam wziąć. Miałam problem, bo wpadłam w dług, który zrobił mój były narzeczony i wszystko to przeszło na mnie. Po długich rozmowach z profi credit dali mi tęż pożyczkę, czas na spłatę to chyba 30 miesięcy, zostało mi jeszcze kilak rat do spłaty, ale jestem zadowolona, bo wyszłam z zadłużenia, nie mam już nic do zarzucenia sobie, wyszłam ze wszystkiego, bo oni mi pomogli w przeciwnym razie miałabym bardzo ciężko.

  43. Monika 20 sierpnia 2015 at 18:20 #

    Te pozytywne komentarze wystawiają pracownicy profi aby nałapać klienów

  44. kaska 27 sierpnia 2015 at 17:35 #

    Jak dotąd, poszkodowanych jest ponad 40 osób, ale ich liczba ciągle rośnie. „PROFI CREDIT POLAND” ma oddziały w całej Polsce. Prokuratura Okręgowa w Bielsku-Białej sprawdza, czy firma złamała ustawę antylichwiarską. Po raz pierwszy śledczy zdecydowali się podać nazwę podmiotu, którego takie postępowanie dotyczy. Na razie śledztwo toczy się w sprawie wyzyskiwania przez firmy „PROFIREAL” Sp. z o.o. oraz „PROFI CREDIT POLAND” Sp. z o.o. przymusowego położenia klientów i zawierania z nimi umów pożyczek, na podstawie których zobowiązani są do zwrotu kwot niewspółmiernych do otrzymanego świadczenia. Do przestępstwa miało dojść pomiędzy 2012 i 2014 rokiem. Wbrew pozorom, chodzi o jeden podmiot gospodarczy. „Profireal” w pewnym momencie działalności biznesowej przekształcił się w „Profi Credit Poland”. Prokurator ujawnia nazwę Śledczy nieprzypadkowo zdecydowali się na podanie nazwy firmy. Wcześniej nie było to praktykowane. – Aby poinformować społeczeństwo o tym, że prowadzimy czynności sprawdzające dotyczące zawierania umów, musieliśmy wskazać firmę, z którą te umowy były zawierane – wyjaśnia Małgorzata Borkowska, rzecznik prasowy bielskiej Prokuratury Okręgowej. Prokurator dodaje, że dzięki ogłoszeniu w prasie, a także informacji na stronie internetowej prokuratury, cały czas zgłaszają się do śledczych osoby, które zaciągały kredyty w „Profi Credit Poland”. Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa złożył jeden z sędziów bielskiego Sądu Rejonowego, który na bazie rozpoznawanych spraw cywilnych zaczął podejrzewać, iż firma uprawia działalność parabankową. Punktem budzącym wiele wątpliwości była kwestia bardzo wysokich ubezpieczeń kredytów. – Wynikały one z umów, które zawierano z klientami. Osoby te godziły się na takie, a nie inne warunki. I to właśnie te warunki wzbudziły podejrzenie sędziego – podkreśla prokurator. Badane są także inne wątki tej sprawy. Na razie nie ma podstaw, by komukolwiek przedstawić zarzuty. Umowy poddawane są szczegółowej analizie. Zakończenie śledztwa zaplanowano na czerwiec. Prawdopodobnie jednak, z uwagi na rosnącą liczbę osób, które uważają, że zostały poszkodowane, postępowanie zostanie przedłużone. Odpowiedz Cytuj Czytaj więcej na Infor.pl:

    • Monika 3 listopada 2015 at 18:30 #

      W jaki sposob mozna dołaczyc do listy osob poszkodowanych?

  45. AgnieszkaD 3 września 2015 at 08:17 #

    Moja córa brała u nich pożyczkę na studia. W banku zdarliby z niej nie wiadomo ile, a tutaj wszystko jak należy, fajnie jej się spłaca i nie narzeka. Przelew pożyczki dostała bardzo szybko, dobrze się to złożyła bo musiała koniecznie zapłacić ratę , groziło jej to wydaleniem ze szkoły. Świetnie, że tak szybko działają.

  46. KarolS 3 września 2015 at 08:37 #

    Ja kupowałem nowy motocykl i potrzebowałem gotówki, bo mam na tym punkcie bzika. Wziąłem u nich bez zastanowienia no i kupiłem mojego kochanego mustaga :)
    Kasę już dawno oddałem i o wszystkim zapomniałem. Nie było problemów ze spłatą

  47. marcin 3 września 2015 at 09:34 #

    Ja spróbowałam w Profi Credit wziąć parę tysięcy. Dobrze, że udało mi się wziąć kwotę jakiej potrzebowałam. Nie będę ukrywać , bylam w trudnej sytuacji finansowej i brak funduszy mnie przytłaczał. Dzięki nim, wszystko się poprawiło i unormowało. Kasa jest i będę miała za co splacac hehe :)

  48. dannnielya 3 września 2015 at 10:00 #

    Jeśli ktoś brał u nich kredyt, to wie że są oni świetni. Jedyne zobowiązania jakie musimy przestrzegać to terminowość, ale w każdym innym parabanku i bankach tak jest. Ja jestem bardzo zadowolona że wzielam u nich kasę. A moje cudo stoi od niedawna w garażu i aż lśni :) Chyba się domyślacie co to 😀

  49. nicky 3 września 2015 at 12:40 #

    Z czystym serduchem muszę przyznać , że firma sprawdziła się. U mnie brakowało kasy, ciułałam grosz do grosza, aż wpadłam w dlugi. Musialam wiec się zapożyczyć a bank nie chciał mi nic pozyczyc. Dzięki nim wyszłam z długów i teraz już mam pracę dobrą, wiec na spokojnie mogę splacac. Nic się nie dzialo niepokojącego od ich strony, wszystko rzetelnie i na temat.

  50. mariola18 8 września 2015 at 22:20 #

    Jedna z lepszych firm w jakich brałam pożyczkę. Musiałam opłacić rok swoich studiów, wtedy nie miałam pracy a rynek prosperował tak jak nie należy. Załatwianie spraw u nich jest rewelacyjne, wszystko szybko i bez zbędnych papierów. Polecam.

  51. brusccetka 9 września 2015 at 20:57 #

    Chętnie skorzystam i ja z ich oferty, może zadzwonie i się dowiem jutro wszystkiego. Dzięki za komentarze, nie mogłam się właśnie zdecydować ale one mi pomogły no i kolezanka też chwaliła sobie tą firmę.

  52. Markineczka24 11 września 2015 at 09:05 #

    Ja jestem jak najbardziej za ! Firma spełniła moje oczekiwania, dobrze że mają tak dużą przyznawalność to i ja przy umowie na zlecenie mogłam spokojnie wziąć i pożyczyć. Miałam dosyć latania po bankach i się prosić a później wychodzić z odmową.

  53. lucynka19 16 września 2015 at 15:46 #

    W firmie byłam pół roku temu po kredyt na spłatę mieszkania. Pracowałam tedy na zlecenie a więc żaden bank nie mógł mi udzielić porządnego kredytu. W Profi Credit załatwiłam sprawę od ręki, nie potrzebnie się tak denerwowałam, że nikt mi nie udzieli takiej pożyczki w wysokości 5000 zł. Wybrałam sobie maksymalny czas do spłaty, lecz wszystko wcześniej udało mi się oddać. Jestem zadowolona z ich oferty. No i na pewno skorzystam ponownie.

  54. Monika 19 września 2015 at 20:05 #

    Te pozytywne komentarze piszą pracownicy Profii credit tak jak na innych forach.W tej firmie nie ma uczciwych zasad.Nigdy więcej nie wezmę tu pożyczki choćby się paliło i waliło!

  55. Darus 12 listopada 2015 at 01:00 #

    Nie ma tu uczciwosci..Są sami naciągacze.Nie polecam tą firmę

  56. kasia 13 listopada 2015 at 18:07 #

    Hmm ta firma niedlugo straci klientow i nie bedzie miala komu udzielac pozyczek. Mam czysta historie kredytowa ubiegalam sie o 4000tys. Nie dostalan bo ponoc ktos w rodzinie wziol i nie splacil. Smieszne. Na tej podstawie mi odmowili.;-) gdzie w banku dostalam szybko;-) eh

  57. Lukas 2 grudnia 2015 at 15:53 #

    Nie polecam nikomu i odradzam, zalecam trzymać się jak najdalej od tego czegoś. Płaciłem regularnie, nawet z nad płatami ( po 2 raty ) , aż do lipca / sierpnia kiedy wylądowałem w szpitalu na prawie dwa miesiące. Nie dostałem żadnej informacji o zaległych ratach , czy tym podobnych. Jedynie jedno pismo że mam zapłacić jakieś 60 zł zaległości ( gdzie rata wynosiła normalnie 250 zł ). Nagle, pewnego późniego popołudnia odwiedził mnie Pan z sądu… Że mam zapłacić 600 zł zaległych rat albo całość… DO tego a tego dnia… Zapłaciłem. Później że do tego czy tego dnia 250 zł raty. Zapłaciłem. Firma Profi Credit powiedziała ów Panu z Sądu że kwota zaksięgowała się na następny miesiąc a nie na bieżący i mam znowu zaległości. Pan z Sadu powiedział dodatkowo że kwota do zapłaty z zaległych 3000 wzrosła do 4000 tys. Doszły jakieś koszty sądowe… Nie ma żadnych informacji o nadpłatach a wręcz przeciwnie – o zadłużeniach. Nie dostałem żadnej informacji o jakiejkolwiek sprawie w sądzie, postępowaniu niczym. Dodatkowo Pan z Sądu powiedział ze oni nawet z nim nie chcą gadać, coś o jakichś procentach dodatkowych, że nie chcą słyszeć o żadnych spłatach, ratach itp itd. Nie mam ani jednej wzmianki o postępowaniu , etc etc. Co już jest złamaniem prawa. Tak więc sprawę skieruję do prokuratury bo ewidętnie ktoś wali w hu*** i omija prawo. A dodatkowo 90% matołów w tym temacie to nasyłane ruskie boty które piszą bzdury jaka to firma jest spoko. G***o prawda. Banda złodziei i naciągaczy.

  58. weronnika 29 grudnia 2015 at 23:02 #

    Każdą jedną pożyczkę spłacać trzeba. Jak się bierze to nie ma wyjścia. Ja brałam w Profi Credit i jestem zadowolona. Formalności minimum, kasa szybko. Raty mam nie wielkie i nie obciążają mi budżetu.

  59. monikka 30 grudnia 2015 at 18:06 #

    Jak potrzebuję szybko kasy to biorę w Profi Credit oni mi pasują. Nie ma dużo papierów do wypełniania i cała procedura przebiega szybko. Do nich na pewno wrócę.

  60. Bronisław 30 grudnia 2015 at 19:29 #

    Brałem w Profi Credit i teraz spłacam. Raty mam dogodne takie jakie mi pasowały. Pani która mnie obsługiwała była bardzo konkretna. Jestem zadowolony z obsługi klienta- inni powinni się od nich uczyć.

  61. Henryka 31 grudnia 2015 at 17:40 #

    Mój syn brał w tej firmie Profi Credit pożyczkę i z tego co wiem spłaca normalnie. Nie narzeka. Kupił sobie za to nowy wypoczynek do pokoju i chodzi dumny jak paw.

  62. MarekT 8 stycznia 2016 at 12:47 #

    Miałem pożyczkę z Profi Credit z jakieś pół roku temu- już kończę spłacać i wezmę kolejną na kolejną rzecz. W ten sposób mam co chce mieć a nie muszę oszczędzać. Raty są dogodne i spłacam. A w życiu bym nie potrafił odłożyć. Dla mnie firma w sam raz.

Dodaj komentarz